Samarbetspartners

Vi skapar våra vedugnspizzor främst utifrån vad vi har omkring oss i närområdet. Helst inom en radie av 5 mil. Men det går förstås inte alltid. Här är några exempel på småskaliga mathantverkare och andra samarbetspartners. Vi är stolta att få samarbeta med dem.

ACAMP – husbilägarens bästa vän
Acamp hjälper dig att hitta, boka och hyra ut platser att campa på i Sverige. Målet är bli heltäckande för Europa med platser där du kan stanna och campa, och ta del av de aktiviter som erbjuds i området. Pizzamakarna hyr ut fyra ställplatser mitt i byn Igelfors i norr Östergötland. Se https://www.acamp.com/sv/ TIPS: Se till att boka bord hos oss på Pizzamakarna innan du bokar ställplats. Välkomna!

Boka Grönsaker, Grytgöl
Här köper vi grönsaker i säsong och utan tillsatser. Boka Grönsaker har prenumeration på grönsakslådor under sommaren. Vår kontakt är Mikael Book (13,3 km bort)

Billbäcks Plantskola, Svärtinge
Via Emelie och Julia Billbäck köper vi sparris och grönsaker i säsong och även äpplecider som de gör själva, – på Östgötska äpplen förstås (33 km bort).

Hävla Kvarn, Hävla
Fantastiskt vetemjöl utan tillsatser kommer från Lars Ericsson på anrika Hävla Kvarn (17 km bort).

Hejtorps Gårdsmejeri, Doverstorp
Vår Hejtorps-pizza görs med underbara ostar som Kristina Carlsson gör på getmjölk vid Hejtorps Gårdsmejeri i Doverstorp (33 km)

Handlar’n i Igelfors
Lillemor ”Kicka” Reidarsdotter och Lolita ”Lulli” Andersson driver Igelfors populära lanthandel. De har ett stort utbud av ekologiska produkter som vi gärna köper (endast 20 meter från oss).

Julita Rapsolja, Vingåker
I vår pizzadeg använder vi kallpressad rapsolja utan tillsatser från lokal raps. Julita Rapsolja drivs av kunniga Erica Larsson (44 km).

Jürss Mejeri, Hälleforsnäs
Här ystas det ost på ett hantverksmässigt sätt med närproducerad ekologisk mjölk (80 km från oss)

Kvillinge Ekologiska, Kvillinge
Vi köper härlig kombucha, jun och Syrad Chili med fantastiska smaker från Camillla Karlsson som driver Kvillinge Kombucha (40 km)

Kvillinge Gårdsbutik, Kvillinge
Här köper vi morötter och betor i olika vackra färger från Fredrik och Emma Karlsson
(40 km)

Kopparkullens Musteri och Gårdsbutik, mellan Igelfors och Regna
Äpplen och  must (när äpplen har växt klart förstås) kommer snart från Monica Jonsson på Kopparkullens Musteri och Gårdsbutik (3 km)

Regna plantbutik, Regna
Plantor (tomat- och basilika) kommer från Sandra Edinge på Regna Plantbutik (6 km). Sandra öppnar sin verksamhet för allmänheten under sommaren 2020
Se ”Regna plantbutik” på Facebok och Instagram.

Sjöfallets Honung och Musteri, Grytgöl
Ljunghonung på pizzorna från Maria Mossberg som driver Sjöfallets Honung och Musteri  Grytgöl (13 km) Se ”Sjöfallets honung och Musteri” på Facebok/Instagram

Skedevi Lantgårdschips, Fornåsa
På familjegården i Fornåsa på Östgötaslätten planterar Anton Pettersson och Elin Berg potatis som de sedan skivar, friterar och kryddar till supergoda och lyxiga chips. Hos Pizzamakarna använder vi chipsen i våra förrätter och på vissa pizzor för lite extra mumsig krisp. (160 km från oss)