Upplevelser hos Pizzamakarna 2022

Vi älskar kunskap, upplevelser och samverkan mellan småskaliga aktörer på vår vackra landsbygd! Därför erbjuder vi upplevelsepaket med aktivitet+pizza. Vi ordnar boende om ni vill stanna över. Boende + frukost från 300 kr per person och uppåt, från spartanskt till egen lägenhet. Frukosten ordnar Pizzamakarna på degar som blir över från pizzabaket. Presentkort? Vi ordnar! Förfrågningar och bokningar görs e-post: info@pizzamakarna.se eller telefon 0763215845. Avbokning som sker samma vecka som aktiviteten äger rum debiteras med 100 kr till 1234 057857 (Hallström Care and Coffee AB/Pizzamakarna).

__________________________________________________________________

22 APRIL: Prova NATURVIN + OST + Avsmakningsmeny med vedugnspizza 895 kr
Fredagen den 22 april 18.00 – 22.00 (middag från ca 19.30)
Boka här; https://book.easytablebooking.com/book/?ref=mb&id=2a484&lang=se

Vad är egentligen naturvin, och varför har Pizzamakarna nästan enbart detta i sin vinlista?Hur smakar det? Vad finns det för olika stilar? Hur kombinerar man mat/ost och naturvin?

Härliga Jeanette Parker, tidigare sommelier vid Berns, Ulfsunda Slott och Hesselby Slott arbetar numera för naturvins-specialisterna på Dryckesbutiken i Stockholm. Med sin stora passion för mat och vin delar Jeanette med sig av sin mångåriga kunskap under en mysig kväll i vinets tecken. I upplevelsen ingår provning av fyra sorters naturvin, rött, vitt, orange och bubbligt vitt. Därefter avsmakningsmeny med pizza och dessert + kaffe. Mums, det här vill ni inte missa! Dryck till maten tillkommer.

__________________________

29 APRIL: Parfymtillverkning & Avsmakningsmeny med pizza 1245 kr
Fredagen den 29 april 2022 kl. 17.00 (Bokningen är öppen)
Boka nu! https://book.easytablebooking.com/book/?ref=mb&id=2a484&lang=se

På den här workshopen får du lära dig att komponera och skapa din egen parfym. Du gör det under vägledning av kunniga Alice Lewy från Muscadin Parfums. Ni kommer att få använda er av ett stort urval naturliga (och några syntetiska) råmaterial av högsta kvalitet. Allt material och all utrustning som behövs finns på plats. Du tar hem din färdiga parfym i en 30 ml flaska, i koncentrerad form eller utspädd med en neutral ekologisk olja. Förutom det praktiska hantverket får du lära dig mer om den spännande världen av doft och olfaktion, råmaterial, noter, doftfamiljer och parfymhistoria. Andra delen av kvällen får ni avnjuta en lyxig pizza-avsmakningsmeny med ekologiska toppings.

Alice Lewy är doft- och parfymentusiast och driver Muscadin Parfums, med inriktning på event, workshop föreläsningar och andra projekt inom doft och parfym. För Säfstaholms slott i Vingåker skapade hon i somras den uppskattade utställningen Smells Like Art: Doften av ett konstverk, som bestod av ett antal doftberättelser och utvalda parfymer matchade med slottets konstverk

Alice Lewy arbetar också som journalist och kommunikatör, och skriver om doft och parfym på bloggen Behind the Scents. (https://muscadinparfums.com/behind-the-scents/)

www.muscadinparfums.com Facebook: @muscadinparfums
Instagram: @muscadinparfums