Upplevelser hos och med Pizzamakarna 2024

Vi älskar kunskap, upplevelser och samverkan mellan småskaliga aktörer på vår vackra landsbygd! Förfrågningar och bokningar görs e-post: info@pizzamakarna.se eller telefon 0763215845. Avbokning som sker samma vecka som aktiviteten äger rum debiteras med 100 kr till 1234 057857 (Hallström Care and Coffee AB/Pizzamakarna). Missa inte vår nya vinresa, se nedan!

Vi planerar för fler event för 2024, och uppdaterar er på Facebook/Instagram när vi vet mer.
Anmäl gärna intresse eller om ni vill boka in ett event i samband med ert besök hos oss.

______________________________________________

(G)LOKAL GIN och AKVAVIT med Rebecca ”Bex” Almqvist från Almqvist Destilleri
Pizzamakarna fredagen den 17 maj / kl. 18-22. / 695 kr / med avsmakning 1050 kr


Fredagen den 17 maj gästas Pizzamakarna av vår granne här i byn Igelfors, nämligen den proffsiga mäster-destillatören Rebecca ”Bex” Almqvist. Hon har över 20 år bakom sig i dryckesindustrin, bland annat som Global Marketing Manager on Trade för Absolut Vodka och som prisvinnande bartender på några av Londons mest framstående barer. Numera hittar man Bex i hennes egna hantverks-destilleri i Rejmyre hantverksby under varumärket Almqvist Destilleri. Här skapar hon traditionell svensk akvavit och exklusiv nordisk gin i en 110 liters Müller Copper Pot Still-apparat. Kom och babbla med Bex och lär dig skillnaden på gin och gin, vilka toner man kan känna i en akvavit och hur man gör en perfekt gin och tonic! I provningen ingår att prova Bex egna produkter, men även annan gin för att kunna jämföra. Det ingår minst två olika drinkar med hennes produkter samt tilltugg (695 kr)

Det går att beställa pizza under provningen om ni inte vill vänta till efter provningen. Provning med avsmakning (1050 kr) innebär att ni efter provningen annars får prova Pizzamakarnas fyra olika favorit-slice med säsongens bästa toppings, samt dessert. Dryck till avsmakningen ingår ej.

Anmäl intresse via info@pizzamakarna.se

VINPROVNING ”SVENSKT VIN – VITT, RÖTT, BUBBLIGT, ORANGE OCH SÖTT
2024″ med Vivi Hallström lördag den 14 september
kl. 14.30-16.00 /695 kr (sex olika viner ingår + tilltugg)

Har du inte redan provat svenskt vin än så är det verkligen på tiden, tycker vi på Pizzmakarna (= Numera har flera svenska vingårdar vunnit priser i världen och här i Sverige. Vi bor i ett framtida vin-land med närodlat och miljövänligt kvalitetsvin. Vi serverar matchande mumsiga tilltugg till provningen eller om du vill beställa en pizza under tiden eller efter.

Vivi (sommelier) har besökt ett antal svenska vingårdar och provat mängder med svenska viner. Vill du lära dig mer om svenskt vin i teori och praktik är det här provningen för dig! Ni får prova ett gäng utvalda svenska viner med matchande tilltugg.

Anmäl gärna intresse för denna provning via info@pizzamakarna.se

VINPROVNING ”VÄRLDENS BUBBLOR” – MOUSSERANDE FRÅN SEX LÄNDER
2024″ med Vivi Hallström lördag den 19 oktober 14.30-16.00 / 895 kr med tilltugg

Champagne i alla ära, men det finns ju så mycket mer att prova i bubbel-väg. I Tyskland kallas det Sekt, i Italien finner vi Franciacorta, Lambrusco och Prosecco. Spanien har sin Cava och Corpinnat. I England benämns det numera English Sparkling. Till och med Sverige har numera Swedish Sparkling. Så många namn, länder och olika smaker. Det är fokuset vid vinprovningen den 19 oktober. Vi lär oss om de olika vinstilarna och provar sju olika mousserande från sju olika länder. Hitta din nya favorit!

Boka via info@pizzamakarna.se och hojta till om ni vill sova kvar här i Igelfors.

PUNSCH-PROVNING Lördagen den 9 november 2024 kl 14.30-16.00/
595 kr med tilltugg
Visste ni att punsch är en av tre ursprungsbekyddade alkoholprodukter i Sverige (de andra två är akvavit och vodka)? Med anor från år 1733 intog punschen Sverige efter att Ostindienfararen Rex Suecia förde med sig denna ädla dryck med arrak från Indonesien. Vi lär oss om historien bakom punschens intåg i Sverige. Vi provar fem olika svenska punsch-sorter som skiljer sig från varandra, och till det serveras matchande tilltugg som inte är ärtsoppa.

Boka via info@pizzamakarna.se och hojta till om ni vill sova kvar här i Igelfors.

_______________________________________


___________________________