Upplevelser hos Pizzamakarna 2022

Vi älskar kunskap, upplevelser och samverkan mellan småskaliga aktörer på vår vackra landsbygd! Därför erbjuder vi upplevelsepaket med aktivitet+pizza. Vi ordnar boende om ni vill stanna över. Boende + frukost från 300 kr per person och uppåt, från spartanskt till egen lägenhet. Frukosten ordnar Pizzamakarna på degar som blir över från pizzabaket. Presentkort? Vi ordnar! Förfrågningar och bokningar görs e-post: info@pizzamakarna.se eller telefon 0763215845. Avbokning som sker samma vecka som aktiviteten äger rum debiteras med 100 kr till 1234 057857 (Hallström Care and Coffee AB/Pizzamakarna).

______________________________________________

LÖRDAG 8 OKT: TOSCANAS RÖDA VINER med Fredrik Andersson från DRUVLIG + Avsmakningsmeny med pizza kl. 17.00 till ca 21 (middag från 18.30) 995 kr

Lär dig om några av de italienska klassikerna under denna helkväll där röda viner från Toscana står i fokus. Vad kännetecknar vinerna härifrån? Vad är en Super-toscanare? Vad äter italienarna till sina smakrika viner? Fredrik Andersson från Druvlig guidar oss och svarar på våra frågor och funderingar. Vivi gör också ett inhopp och berättar om ett av Toscanas kända dessertviner. Efter provningen blir det pizza-avsmakningsmeny! Dryck till avsmakningen ingår ej.

Fredrik är snickaren som förälskade sig i vinets värld med all dess historia och kultur för ett antal år sedan. Det var länge ett brinnande intresse innan han bestämde sig för att utbilda sig till sommelier. Fredrik vill gärna förmedla att vin inte behöver vara svårt, – det ska ju vara roligt! 

___________________________

LÖRDAG 15 OKT : Parfymtillverkning & Avsmakningsmeny med pizza 995 kr
kl. 11.00 till ca 15. (lunch vid ca 12.45)

På den här workshopen får du lära dig att komponera och skapa din egen parfym. Du gör det under vägledning av kunniga Alice Lewy från Muscadin Parfums. Ni kommer att få använda er av ett stort urval naturliga (och några syntetiska) råmaterial av högsta kvalitet. Allt material och all utrustning som behövs finns på plats. Du tar hem din färdiga parfym i en 30 ml flaska, i koncentrerad form eller utspädd med en neutral ekologisk olja. Förutom det praktiska hantverket får du lära dig mer om den spännande världen av doft och olfaktion, råmaterial, noter, doftfamiljer och parfymhistoria. Andra delen av kvällen får ni avnjuta en lyxig pizza-avsmakningsmeny med ekologiska toppings. Dryck ingår ej.

Alice Lewy är doft- och parfymentusiast och driver Muscadin Parfums, med inriktning på event, workshop föreläsningar och andra projekt inom doft och parfym. För Säfstaholms slott i Vingåker skapade hon 2021 den uppskattade utställningen Smells Like Art: Doften av ett konstverk, som bestod av ett antal doftberättelser och utvalda parfymer matchade med slottets konstverk

Alice Lewy arbetar också som journalist och kommunikatör, och skriver om doft och parfym på bloggen Behind the Scents. (https://muscadinparfums.com/behind-the-scents/)

www.muscadinparfums.com Facebook: @muscadinparfums
Instagram: @muscadinparfums

___________________________________________

Fredag 21 OKT: Öl-provning med Henrik Hildemar från Mikkeller Running Club + avsmakningsmeny med pizza . Kl. 18.00 till ca 21.30 (middag från 19.30) 995 kr

Den 21 oktober kommer Henrik Hildemar, som är öl-löparkapten i Mikkeller Running Club i Finspång. Vad innebär det att blanda löpning med öl? Henrik kan även titulera sig som svensk mästare i hembryggd öl och det vill vi förstås veta mer om! Henrik håller i den första av en serie ölprovningar hos Pizzamakarna. Första provningen är en introduktion med temat Malt, Humle och Jäst. Missa inte detta spännande event!

Efter att vi fått nya öl-kunskaper serveras Pizzamakarnas mumsiga avsmakningsmeny samt dessert. Dryck ingår inte i provningen.
____________________________

LÖRDAG 19 NOV: Självhushållning med Mikael Book från Boka Grönsaker, Grytgöl
samt pizza-avsmakningsmeny där grönsaker från Boka ingår. Kl. 11.00 till ca 15.00 / 995 kr

Hur kan man bli helt självförsörjande på mat? Med drivkraften att leva på ett annat sätt flyttade Mikael Book och Isabelle Nilsson till gården Bokahall i Grytgöl i Finspångs kommun. Huset hade då varit obebott i 30 år. Sedan dess har familjen anlagt 2000 kvm grönsaksland, huggit mängder med ved, haft höns , bin, grisar, kaniner, kalkoner och numera får. Mikael och Isabelle valde att sluta arbeta utanför gården. De blev självförsörjande på mat och kunde även dela med sig till andra. Deras företag, Boka grönsaker, levererar grönsakslådor efter säsong till privatpersoner, affär och restauranger, – bland annat till Pizzamakarna i Igelfors. Isabelle arbetar också som konstnär och har sin ateljé på gården.