Upplevelsepaket

Vi älskar kunskap, upplevelser och samverkan mellan småskaliga aktörer på vår vackra landsbygd! Därför erbjuder vi upplevelsepaket med aktivitet+pizza. Vi ordnar boende om ni vill stanna över. Boende + frukost från 300 kr per person och uppåt, från spartanskt till egen lägenhet. Frukosten ordnar Pizzamakarna på de degar som blir över från pizzabaket. Toppingen blir till fyllning i nybakade baguetter! Presentkort? Vi ordnar! Förfrågningar och bokningar görs e-post: info@pizzamakarna.se eller telefon 0763215845.

____________________________________________________

Bubbelprovning + Pizzaprovning med tema Italien 995 kr
28 januari kl. 16.00-22.00 (pizzaprovningen börjar ca 17.30)
Ge bort i julklapp! Boka via info@pizzamakarna.se eller tel. 0763215845.

Italien är så mycket mer än bara Prosecco. Lär dig mer om italienskt mousserande vin under denna helkväll hos Pizzamakarna. Fredrik Andersson, sommelier från Druvlig, guidar oss genom Italien och vi får lära känna både vitt och rött bubbel så som exempelvis Lambrusco och Franciacorta. Vi får förstås smaka men också lära oss hur de tillverkas och varför de smakar som de gör. Kom och bubbla och babbla med oss! När vi provat färdigt fortsätter vi till vår matsal och provar åtta olika pizzor med spännande italiensk-inspirerade toppings + dessert. Dryck utöver bubbelprovningen ingår ej i paketet.

Fredrik Andersson förälskade sig handlöst i vinets värld med all dess historia och kultur. Det var länge ett brinnande intresse innan han bestämde sig för att utbilda sig till sommelier. Medan Fredrik studerade arbetade han på den populära vinbaren Meetly i Valla i Linköping. Efter utbildningens avslut bestämde han sig för att satsa på sitt eget för att föreläsa och utbilda inom vin. Fredrik skapar utbildningar för vinintresserade i olika miljöer, allt från hemma hos, på företag och i restauranger. Fredrik vill att fler ska få upp ögonen för vinvärlden, det behöver inte vara svårt och det ska vara roligt! 

____________________________________________________

Gästspel med två stjärnor från Svenska Juniorkocklandslaget
30 januari 2022 kl. 17.00 – 22.00 995 kr

Det här kan vara årets gastronomiska upplevelse i Igelfors-Regnabygden! Vi har nöjet att presentera våra vänner Melvin Glimstål (Oaxen, Sthlm) och Dennis Hamrin (f.d Mutantur, Malmö, numera Animo, Sthlm) från Svenska Juniorkocklandslaget som bjuder på sin egenkomponerade avsmakningsmeny med råvaror från vårt närområde. Det blir både lyxiga pizza-bitar, andra rätter och dessert på menyn. Tillhörande vinpaket eller alkoholfritt dryckespaket kommer att erbjudas.

__________________________________________________

Parfymtillverkning & Pizza-avsmakningsmeny 995 kr
Favorit i repris! Fredagen den 11 februari 2022 kl. 17.00 (pizzaprovning från 19.00)
Ett fåtal platser kvar!

På den här workshopen får du lära dig att komponera och tillverka din egen parfym. Du gör det under vägledning av kunniga Alice Lewy från Muscadin Parfums. Ni kommer att få använda er av ett stort urval naturliga (och några syntetiska) råmaterial av högsta kvalitet. Allt material och all utrustning som behövs finns på plats. Du tar hem din färdiga parfym i en 30 ml flaska, i koncentrerad form eller utspädd med en neutral ekologisk olja. Förutom det praktiska hantverket får du lära dig mer om den spännande världen av doft och olfaktion, råmaterial, noter, doftfamiljer och parfymhistoria. Andra delen av kvällen får ni avnjuta en lyxig pizza-avsmakningsmeny med ekologiska toppings.

Alice Lewy är doft- och parfymentusiast och driver Muscadin Parfums, med inriktning på event, workshop föreläsningar och andra projekt inom doft och parfym. För Säfstaholms slott i Vingåker skapade hon i somras den uppskattade utställningen Smells Like Art: Doften av ett konstverk, som bestod av ett antal doftberättelser och utvalda parfymer matchade med slottets konstverk

Alice Lewy arbetar också som journalist och kommunikatör, och skriver om doft och parfym på bloggen Behind the Scents. (https://muscadinparfums.com/behind-the-scents/)

www.muscadinparfums.com Facebook: @muscadinparfums
Instagram: @muscadinparfums

________________________________

Beermakers dinner med Norse Nomad Craftworks
Sker under våren 2022, – mer information kommer!

Håkan Lind, -mannen bakom Norse Nomad Craftworks gästar Pizzamakarna och pratar hantverksöl. Håkan är upphovsmakare till Pizzamakarnas EKO-Lager och han är även en del av Norrköpings Bryggeri. Ni vet, ölen Stolt Stad (= Denna kväll lär Håkan oss om man kan matcha olika ölstilar med olika smaker på pizza-bitar och även desserter. En smakupplevelse utöver det vanliga!

____________________________